Heb je een vraag over Stample? Op deze pagina staan de meest gestelde vragen.

Algemeen

Q: Wat heb ik nodig om Stample te kunnen gebruiken?

A: De belangrijkste ingrediënten zijn: een smartphone met Android 2.2 of hoger, een mobiele internetverbinding, en een geldig e-mailadres. Je moet ook toestaan dat je telefoon je locatie kan bepalen.

Q: Moet ik Stample zelf openen om stempels te kunnen vinden?

A: Nee-- Stample blijft draaien zolang je niet uitlogt. (Je blijft ingelogd als je de app sluit met de Home/Back-knop.) Als er een stempel binnen bereik is, ontvang je een notificatie. Tik erop om te beginnen met het ophalen van de stempel.

Q: Ik ontvang nooit stempels, en als ik Stample open, zegt het kompas dat de dichtstbijzijnde stempel onbekend is. Wat is er aan de hand?

A: Misschien heb je locatiebepaling uitgeschakeld op je telefoon. Naast aparte instellingen voor GPS- en netwerklocaties heeft je telefoon waarschijnlijk ook een algemene instelling, die nu alle locatie-updates blokkeert. Probeer deze instelling te vinden en locatiebepaling toe te staan.

Q: Ik heb een "nieuwe stempel"-bericht ontvangen, maar geen stempel! Hoe zit dat?

A: De notificatie is er alleen om je te vertellen dat een stempel binnen bereik is. Om die stempel te verzamelen moet je Stample opstarten, de berichtenlijst openen, en het bijbehorende "nieuwe stempel"-bericht aanklikken. (Als je op de notificatie klikt, word je direct naar de berichtenlijst gestuurd.)

Stempels

Q: Welke stempels bestaan er? Waar kan ik ze vinden?

A: Dat is een geheim! Beschouw Stample als een soort speurtocht: ga zelf op zoek met het kompas in de app, of overleg met je vrienden. Tip: bezoek eens interessante steden of toeristische locaties.

Q: In welke landen kan ik stempels vinden?

A: Op dit moment zijn er alleen stempels in Nederland. We zouden de app heel graag internationaal maken, maar dat kan alleen met jullie hulp. Kijk eens op het suggestieformulier om te zien hoe je ons kunt helpen.

Q: Ik weet een leuke plek voor een stempel! / Ik heb een tof stempelplaatje getekend! Kan ik mijn suggestie opsturen?

A: Natuurlijk! Gebruik het suggestieformulier om nieuwe stempelideeën en -plaatjes in te sturen. We horen graag van je!

Locatie en verbinding

Q: Waarom heb ik mobiel internet nodig voor Stample?

A: Stample moet nieuwe stempels kunnen ophalen zodra ze bij jou in de buurt zijn. Omdat veel stempels zich bevinden op plekken zonder WiFi-toegang, is het belangrijk dat je altijd data kunt verzenden en ontvangen. Geen zorgen: Stample verbruikt zo min mogelijk dataverkeer, zoals uitgelegd in ons privacybeleid.

Q: Werkt Stample nog steeds als ik GPS-locaties uitschakel?

A: Ja, maar waarschijnlijk minder goed. Stample gebruikt zo lang mogelijk netwerklocaties (sneller en zuiniger, maar minder accuraat) en schakelt GPS pas in als er meer precisie nodig is. Als je geen GPS-verkeer toestaat, dan loop je misschien stempels mis, omdat netwerklocaties niet altijd goed genoeg zijn.

Q: Werkt Stample nog steeds als netwerklocaties uitschakel?

A: Ja, dan zal Stample altijd GPS gebruiken. We raden je echter aan om netwerklocaties wel in te schakelen, omdat GPS meer energie verbruikt.

Scores

Q: Hoe wordt mijn Stample-score berekend?

A: Elke stempel heeft een bepaalde puntenwaarde. Je score is de som van de waarden van al je verzamelde stempels.

Q: Waarom sta ik (niet) in de online leaderboards?

A: Je kunt in de app zelf aangeven of je met je nickname, avatar en score op de website wilt verschijnen. Kijk in je Stample-instellingen bij de "Toon stats online"-optie.

Privacy

Q: Hoe gaat Stample met mijn persoonlijke gegevens om?

A: Lees ons (Engelstalige) privacybeleid voor alle informatie.